Posted by: lunatic | March 2, 2010

Stand by Me (1986) – Rob Reiner – 11 martie – Tot la Copii si Tineret

Povestirea Corpul a lui Stephen King – o oda (nonhorror) inchinata prieteniei intre adolescenti – a fost minunat adaptata pentru ecran de catre regizorul Rob Reiner si scenaristii Raynold Gideon si Bruce A. Evans. Tacutul Gordie (Will Wheaton), indraznetul Teddie (Corey Feldman), grasunul Vern (Jerry O`Connell) si liderul grupului Chris (River Phoenix) sunt patru baieti care isi petrec vacanta de vara a anului 1959 nefacand altceva decat sa-si piarda timpul intr-un adapost construit intr-un copac pana in ziua cand Vern anunta ca stie unde pot gasi un mort. Curiosi sa vada cum arata un cadavru, cei patru pornesc la un drum lung pentru a-l afla. O poveste despre prietenie – narata de Gordie adult (cu vocea lui Richard Dreyfuss) – plasata in frumoasele peisaje naturale din Oregon (textul original vorbeste de Maine), Stand By Me prezinta cu pricepere temerile, jocurile, replicile de duh, dezbaterile si secretele impartasite de cei patru baieti, in timp ce Kiefer Sutherland in rolul lui Ace – mai mare si mai rautacios – le da o idee despre ce ii poate astepta in viata. Interpretari minunate din partea tinerilor actori si mult lirism in regia lui Reiner.

Joanna Berry – editor recenzent la Empire


Advertisements

Responses

  1. Felicitari pentru blog. Faci o munca minunata.

  2. Un film de reper pentru tema copilariei si a prieteniei.
    Este interesant cum pornirea celor patru in cautarea unui cadavru se transforma treptat intr-o aventura de proportii; dar mai ales felul in care acestia se sustin reciproc, cunoscandu-se bine unii pe altii, fiecare avand anumite sensibilitati, este la un nivel inalt. Astfel, drumul lor capata incarcatura unei maturizarii, si a incheierii unei etape, poate cea mai frumoasa.
    Gordie, ale carui calitati de scriitor sunt recunoscute si sustinute de prietenii sai, le va valorifica mai tarziu, povestind aceasta peripetie a lor.
    Filmul impresioneaza prin jocul degajat al actorilor, cu limbajul si preocuparile specifice varstei, atat de natural expuse, ceea ce il fereste de artificialitate.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: